Hakkında yangın kapısı

Wiki Article

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini yarar görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli kafalı kriterler basar önüne alınarak hüküm verilmektedir. Özellikle dosdoğru bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yararlı raporunun allıkınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

örneğin önüne huzurıcı husus yığılma ihtimali olan bir duvarla, bu riziko sıfır örekın ihtiyacı birbirinden farklıdır. Geniş ve çok kullanımlı alanlarda “stat ve sayrılarevi kabil” aynı anda ihtimal onlarca kişinin kapıdan kapmak isteyeceği alanlarda çift kanatlı baplar elan münteşir kullanılır.

Yangın kapılarında ivedili durumlarda içeriden hariçarı akıllıca davranış sözcük konusu başüstüneğu dâhilin, insanoğluın ürkü bara dokunur dokunmaz yangın kapısı kilidinin açılması ve lakırtı konusu harekete cevaz vermesi gerekir.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlıklı şekilde vazgeçme etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı yapıya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın yönetmeliğinde rapor edildiği üzere kapıların otomatik kapanması gerekmektedir. Kapıların spontane kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Yangın kapısının (ivedili çıkış kapısının) baz amacı olası bir evgin durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide örgülmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir tıkızndaki esrar, yangın, gaz vs. kabilinden durumlarda bir anlamda yalıtım esenlayarak bu olumsuz koşulların öbür katlara intikalini engellemek veya mümkün evetğu kadar geciktirmektir.

Bir binada veya çatı hoşgörüsüznda, kaçış yolu olarak ihtimam veren korunumlu koridorların veya korunumlu hollerin yangına dayanım sürelerinin Ulama-3/B ve Ilave-3/C’bile tamlanan sürelere şayeste olması mecburidir.

Yangın bapsı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın resen kapanmasının arkası sıra kilit devreye girer ve esrar ile ısının karşı tarafa Yangın Çıkış Kapısı geçmesini önleyecek önlemi aldatmaır. Bu önlem kapının kesifı sertya kapanmasını katkısızlamaktır.

120 dakikaya kadar alevleri engeller. Aynı zamanda esrar sızdırmama özelliği insanların dumandan zehirlenmemesini sağlar ve sağlamlıklı bir şekilde olay yerini bırakma etmelerini kolaylaştırır.

Yangın kapılarını örtüsüz girişmek kucakin kullanılan elektromanyetik tutucular ve entegre tütün  dedektörleriyle kapı kilidini açmanın ayrımlı varyasyonları vardır. Buna benzeşim şekilde bapları kilitli musallat olmak dâhilin otomatik kullanımlı kilitler mevcuttur.

Yangın kapısı; in sağlamlığını koruyup yangın ve duman gaz lambasıının etkilerinden Yangın Merdiveni Kapısı izole etmektir. Yangın kapısı insanların kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.

Derece: Haberde adı güzeşte şirket adları ve yangın bapsı fiyatları, salık olarak hatlmamıştır. Oluşacak maddi ve manevi sorunlardan Tempo Online mesul tutulamaz.

Gereç: Yangın baplarında alelumum çelik Yangın Çıkış Kapısı veya ilenmeşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar henüz dayanıklı ve yangına karşı elan mukavemetlidir.

Veriler bapların belirli derecelere derece dayanabildiğini gösterse de bunların tümü tatbikat ortamında kaydedildiği midein reel hayatta aynı sonuçları vermeyebilir.

Report this wiki page